Prima fabrică de textile medicale cu capital 100% românesc

Unitate regională de producție strategică, pentru securizarea materialelor textile și asigurarea necesarului pentru producția de echipamente de protecție medicală și de igienă personală sigure, disponibile, la prețuri accesibile

Compania TECHTEX a fost înființată în octombrie 2017 și se bazează pe experiența îndelungată, competența și investițiile Grupului TAPARO, a cărui membră este, în textile tehnice nețesute. Grupul s-a adaptat rapid la schimbarea structurală și susținută a cererii globale de textile medicale.

TECHTEX are o poziție competitivă unică, fiind singurul producător de material filtrant și de material nețesut din polipropilenă, de la noi din țară. A crescut producția de măști de protecție până la 50 milioane bucăți/lună, începând cu august 2020.

CAPACITATE ACTUALĂ DE PRODUCȚIE

 • 300 mil. mp/an
  material textil uz medical
 • +600 mil. buc/an
  măști de protecție
 • 4 mil. buc/an
  halate și combinezoane
 • 30 mil. buc/an
  bonete
 • 7 mil. buc/an
  lenjerii de unică folosință
 • 15 mil. buc/an
  scutece de unică folosință
 • 1 mil. pachete/an
  șervețele anti-microbiene

Am realizat un plan pe termen mediu și lung pentru ridicarea unei noi hale de producție și achiziționarea unor linii tehnologice performante. Noua fabrică va deveni funcțională în trimestrul al IV-lea al acestui an. Producția de textile medicale, de echipamente de protecție sanitară și de igienă se desfășoară acum în spațiile deja amenajate în cadrul Grupului TAPARO, situate în Târgu Lăpuș, iar noua capacitate este în dezvoltare lângă Baia Mare.

Mihai FILIP
owner TECHTEX

Mihai FILIP

Prima fabrică de textile medicale, cu capital sută la sută românesc, va avea o suprafață desfășurată de circa 19.000 mp și va fi finalizată până la finalul anului 2020 în urma unei investiții de 20 milioane Euro.

Prima fabrică de textile medicale cu capital sută la sută românesc
LINIE DE PRODUCȚIE MĂȘTI FFP2
LINIE AUTOMATIZATĂ DE PRODUCȚIE MĂȘTI CHIRURGICALE

Echipamentele de protecție sunt testate și aprobate conform reglementărilor în vigoare

Măștile chirurgicale produse de TECHTEX asigură o eficiență de filtrare bacteriană de peste 98%, dar au și rezistență la stropire, avantaj important în ceea ce privește prevenirea infectării cu COVID-19.

Mască Chirurgicală cu și fără Bandă Lată

Produsele TECHTEX sunt testate intern, pe loturi. În acest sens, compania a investit în echipamente de laborator performante, astfel încât calitatea este controlată la cel mai înalt nivel. Măștile sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, de Ministerul Apărării Naționale, dar și de Hohenstein Laboratories GmbH & Co. KG din Germania, care certifică respectarea standardelor SR EN 14683:2019 pentru tipurile I, II și IIR.

CertificariMăștile produse de TECHTEX se comercializează sub brandul Dr.Albert și pot fi achiziționate din marile rețele farmaceutice și de retail din România.

Logo Dr.Albert

Guvernanță Corporativă

Acționarii TECHTEX au convingerea că o bună guvernanță are valoare economică, deoarece dă încredere tuturor celor interesați cu privire la standardele de operare ale companiei.

În acest sens, Consiliul TECHTEX a adoptat Liniile Directoare ale Guvernanței Corporative la TECHTEX care împreună cu Certificatul Constatator, Actul Constitutiv și Codul de conduită și etică în afaceri formează cadrul de guvernanță a Companiei.

Protecția ta
este misiunea noastră

01
Asigurarea accesului național la echipamentele de protecție medicală
02
O gamă largă de produse medicale și de igienă sigure, disponibile și accesibile
03
Crearea a 300 de noi locuri de muncă și sprijinirea economiei românești
04
Reducerea timpului de producție și livrare
05
Securizarea materialului textil medical
06
Asigurarea necesarului pentru producția de echipamente de protecție și de igienă

Consiliul de supraveghere

 • Dan PASCARIU

  Președinte

  Născut la Baia Mare, a absolvit Facultatea de Comerț Exterior, ASE București în 1973. Cu o experiență de 47 de ani în domeniul bancar, a avut o contribuție esențială în reforma bancară din România în anii 90’, a înființat Asociația Română a Băncilor și a fost co-fondator al Institutului Bancar Român. În ultimii 30 de ani, a fost membru în Consiliile de Administrație a 27 de companii din România și din străinătate, din care 15 în sectorul financiar și 12 în diverse industrii din sectorul real: automobile, energie, aviație, bunuri de consum, imobiliară, IT, HoReCa, echipamente de protecție personală, îngrășăminte și agribusiness. A fost președinte în 12 companii, printre care Unicredit Bank România, TAROM și NEPI Rockcastle. În prezent, este Președintele ANA Hotels și administrator neexecutiv la Transfond, Azomureș și MAS Real Estate.

 • Herman BERKOVITS

  Herman BERKOVITS

  Membru

  Născut la Târgu-Lăpuș, a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj în 1971. Apoi, timp de patru ani a fost medic în două sate din Maramureș și unul din Suceava. În 1975 a părăsit România pentru a se stabili în Israel împreună cu familia. Avea să se specializeze la spitalele Bikur Holim și Hadasa din Ierusalim, iar din 1981 a fost medic specialist în pediatrie la Spitalul Bikur Holim. Din 1985 conduce propria clinică de medicină pediatrică și generală în orașul Ierusalim. Este medicul personal al Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu și un susținător al relațiilor româno-israeliene. A fost decorat de Președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de ofițer, pentru contribuția personală la susținerea și promovarea relațiilor dintre Israel și România.

 • Ioan FILIP

  Membru

  Născut la Târgu Lăpuș, a absolvit Facultatea de Textile a Universității „Gheorghe Asachi” din Iași în 1989. După finalizarea studiilor, a lucrat ca șef de secție, director comercial și director general la filaturile din Șimleul Silvaniei și Târgu Lăpuș, la ultima dintre ele fiind si co-proprietarul fabricii. În 2005 a înființat compania TAPARO, specializată în producția de mobilier tapițat, fiind Președintele Consiliului de Administrație. Pe parcursul celor peste 30 de ani de activitate s-a implicat în diferite proiecte de dezvoltare și de cercetare, obținând titlul de doctor în științe, fiind autor și co-autor al mai multor brevete de invenție, care au fost sau sunt implementate în producție.