Țara Lăpușului se mândrește cu cea mai mare fabrică de textile medicale și echipamente de protecție din România, una dintre cele mai mari din Europa

Pentru a marca acest lucru, actualul edil al orașului Târgu Lăpuș, dar și cei care s-au aflat la cârma orașului după 1990, precum și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ au participat la lansarea oficială a noii divizii, care a avut loc astăzi la sediul fabricii. Au fost vizitate secțiile de producție, au fost oferite detalii legate de funcționarea noilor linii tehnologice, au fost prezentate produsele care se realizează la acest moment și s-au purtat discuții cu echipele de management, dar și cu personalul TECHTEX.   

Am dezvoltat aici, la Târgu Lăpuș, o nouă industrie, care dă de lucru deja la peste 300 de oameni. De 6 luni investim continuu în utilaje și echipamente performante. Am achiziționat zeci de linii automatizate sau semi-automatizate pentru producția de măști chirurgicale, FFP2 și FFP3. Am pus în funcțiune prima linie de producție a materialului filtrant din România. Dispunem de două linii pentru producția de TNT, adică producem intern toate componentele realizării echipamentelor de protecție. Am pus în funcțiune cea mai complexă și modernă linie de producție a măștilor chirurgicale din lume, cu ajutorul căreia realizăm cca 800 de măști/minut. Am ajuns la o capacitate lunară de 40 de milioane de măști chirurgicale, 8 milioane de măști FFP2 și 2 milioane de măști FFP3. Suntem, așadar, pregătiți să onorăm orice comandă! a declarat Ioan Filip, președintele Grupului TAPARO.

SUSȚINEȚI PRODUCȚIA ROMÂNEASCĂ!

Ioan Filip a transmis și un mesaj autorităților române: „Cumpărați măști și echipamente de protecție produse în România, pentru că prin aceste investiții banii rămân în țară. Aici, la TECHTEX, întreg procesul de producție se desfășoară intern, aducând valoare adăugată produsului românesc, asigurând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului prin taxele și impozitele plătite în țară.

Președintele Grupului TAPARO le-a mulțumit oficialilor care au deținut funcția de primar, în ultimii 30 de ani: „Mulțumesc în numele comunității pentru ce ați reușit să faceți pentru oraș, pentru ca noi, întreprinzătorii, să ne putem dezvolta, pentru ce ați făcut pentru oamenii din Țara Lăpușului.”

De asemenea, actualului Primar al orașului, Mitru Leșe, i-a reamintit de nevoia stringentă legată de îmbunătățirea traficului, de modernizarea Centurii Orașului. „Noi suntem în continuă dezvoltare, creștem de la an la an, devenind, așa cum știți, un exportator important al României. Numai de la TAPARO pleacă zilnic 60 de camioane și primim continuu alte camioane cu materie primă ori echipamente. Avem nevoie de drumuri bune, ca să susținem aceste activități și, prin ele, bugetul local, bugetul statului, economia României. Știm că sunteți preocupat de binele comunității și că cerința mea e în acord cu viziunea dvs. Așa că vă doresc succes și putere să rezolvați urgențele de infrastructură ale orașului!”

Reprezentanților liceelor din Târgu Lăpuș, președintele Grupului TAPARO le-a transmis că „noua industrie dezvoltată vine cu o nouă provocare, aceea de a pregăti, de a instrui tineri spre noile meserii. Avem nevoie de forță de muncă, avem nevoie ca tinerii să rămână acasă, să muncească alături de noi, pentru familiile lor, dar și pentru marea familie din care fac parte, Țara Lăpușului”.