The first medical textiles factory with 100% Romanian capital

Regional strategic production unit, providing textiles and ensuring the necessary quantities for the manufacturing of safe, available and affordable medical and personal protection equipment.

TECHTEX was established in October 2017 and capitalizes on the vast experience, competence, and investments in non-woven technical textiles of the TAPARO Group, of which it is a member. The Group has quickly adjusted to the rapid and structural change in global demand for medical textiles.

TECHTEX holds a unique competitive position, as the only manufacturer of filter material and polypropylene nonwoven fabric in Romania. It has increased its safety masks production up to 50 million pieces/month, as of August 2020.

CAPACITATE ACTUALĂ DE PRODUCȚIE

 • 300 mil. mp/an
  material textil uz medical
 • +600 mil. buc/an
  măști de protecție
 • 4 mil. buc/an
  halate și combinezoane
 • 30 mil. buc/an
  bonete
 • 7 mil. buc/an
  lenjerii de unică folosință
 • 15 mil. buc/an
  scutece de unică folosință
 • 1 mil. pachete/an
  șervețele anti-microbiene

Am realizat un plan pe termen mediu și lung pentru ridicarea unei noi hale de producție și achiziționarea unor linii tehnologice performante. Noua fabrică va deveni funcțională în trimestrul al IV-lea al acestui an. Producția de textile medicale, de echipamente de protecție sanitară și de igienă se desfășoară acum în spațiile deja amenajate în cadrul Grupului TAPARO, situate în Târgu Lăpuș, iar noua capacitate este în dezvoltare lângă Baia Mare.

Mihai FILIP
owner TECHTEX

Mihai FILIP

Prima fabrică de textile medicale, cu capital sută la sută românesc, va avea o suprafață desfășurată de circa 19.000 mp și va fi finalizată până la finalul anului 2020 în urma unei investiții de 20 milioane Euro.

Prima fabrică de textile medicale cu capital sută la sută românesc
LINIE DE PRODUCȚIE MĂȘTI FFP2
LINIE AUTOMATIZATĂ DE PRODUCȚIE MĂȘTI CHIRURGICALE

Echipamentele de protecție sunt testate și aprobate conform reglementărilor în vigoare

Măștile chirurgicale produse de TECHTEX asigură o eficiență de filtrare bacteriană de peste 98%, dar au și rezistență la stropire, avantaj important în ceea ce privește prevenirea infectării cu COVID-19.

Mască Chirurgicală cu și fără Bandă Lată

Produsele TECHTEX sunt testate intern, pe loturi. În acest sens, compania a investit în echipamente de laborator performante, astfel încât calitatea este controlată la cel mai înalt nivel. Măștile sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, de Ministerul Apărării Naționale, dar și de Hohenstein Laboratories GmbH & Co. KG din Germania, care certifică respectarea standardelor SR EN 14683:2019 pentru tipurile I, II și IIR.

CertificariMăștile produse de TECHTEX se comercializează sub brandul Dr.Albert și pot fi achiziționate din marile rețele farmaceutice și de retail din România.

Logo Dr.Albert

Guvernanță Corporativă

Acționarii TECHTEX au convingerea că o bună guvernanță are valoare economică, deoarece dă încredere tuturor celor interesați cu privire la standardele de operare ale companiei.

În acest sens, Consiliul TECHTEX a adoptat Liniile Directoare ale Guvernanței Corporative la TECHTEX care împreună cu Certificatul Constatator, Actul Constitutiv și Codul de conduită și etică în afaceri formează cadrul de guvernanță a Companiei.

Protecția ta
este misiunea noastră

01
Asigurarea accesului național la echipamentele de protecție medicală
02
O gamă largă de produse medicale și de igienă sigure, disponibile și accesibile
03
Crearea a 300 de noi locuri de muncă și sprijinirea economiei românești
04
Reducerea timpului de producție și livrare
05
Securizarea materialului textil medical
06
Asigurarea necesarului pentru producția de echipamente de protecție și de igienă

Consiliul de supraveghere

 • Dan PASCARIU

  Președinte

  Născut la Baia Mare, a absolvit Facultatea de Comerț Exterior, ASE București în 1973. Cu o experiență de 47 de ani în domeniul bancar, a avut o contribuție esențială în reforma bancară din România în anii 90’, a înființat Asociația Română a Băncilor și a fost co-fondator al Institutului Bancar Român. În ultimii 30 de ani, a fost membru în Consiliile de Administrație a 27 de companii din România și din străinătate, din care 15 în sectorul financiar și 12 în diverse industrii din sectorul real: automobile, energie, aviație, bunuri de consum, imobiliară, IT, HoReCa, echipamente de protecție personală, îngrășăminte și agribusiness. A fost președinte în 12 companii, printre care Unicredit Bank România, TAROM și NEPI Rockcastle. În prezent, este Președintele ANA Hotels și administrator neexecutiv la Transfond, Azomureș și MAS Real Estate.

 • Herman BERKOVITS

  Herman BERKOVITS

  Membru

  Născut la Târgu-Lăpuș, a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj în 1971. Apoi, timp de patru ani a fost medic în două sate din Maramureș și unul din Suceava. În 1975 a părăsit România pentru a se stabili în Israel împreună cu familia. Avea să se specializeze la spitalele Bikur Holim și Hadasa din Ierusalim, iar din 1981 a fost medic specialist în pediatrie la Spitalul Bikur Holim. Din 1985 conduce propria clinică de medicină pediatrică și generală în orașul Ierusalim. Este medicul personal al Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu și un susținător al relațiilor româno-israeliene. A fost decorat de Președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de ofițer, pentru contribuția personală la susținerea și promovarea relațiilor dintre Israel și România.

 • Ioan FILIP

  Membru

  Născut la Târgu Lăpuș, a absolvit Facultatea de Textile a Universității „Gheorghe Asachi” din Iași în 1989. După finalizarea studiilor, a lucrat ca șef de secție, director comercial și director general la filaturile din Șimleul Silvaniei și Târgu Lăpuș, la ultima dintre ele fiind si co-proprietarul fabricii. În 2005 a înființat compania TAPARO, specializată în producția de mobilier tapițat, fiind Președintele Consiliului de Administrație. Pe parcursul celor peste 30 de ani de activitate s-a implicat în diferite proiecte de dezvoltare și de cercetare, obținând titlul de doctor în științe, fiind autor și co-autor al mai multor brevete de invenție, care au fost sau sunt implementate în producție.

 • Dan PASCARIU

  Chairman

  Born in Baia Mare, he graduated the Faculty of Foreign Trade, Bucharest, in 1973. He has over 47 years’ experience in the banking sector and was instrumental in the banking reform of Romania in the 1990’s, having founded the Romanian Banking Association and co-founded the Romania Banking Institute. Over the last 30 years, Dan Pascariu served on 27 boards, in Romania and abroad, out of which 15 in financial sector and 12 in various industries in the real sector: automotive, energy, aviation, consumer goods, real estate, IT, hospitality, personal protection equipment, fertilizers and agribusiness. He was Chairman of 12 companies, among them being Unicredit Bank Romania, TAROM and NEPI Rockcastle. Currently Dan Pascariu chairs the boards of Techtex and ANA Teleferic, while also acting as a non-executive Board member of Transfond, Azomures and MAS Real Estate.

 • Herman BERKOVITS

  Member

  Born in Târgu-Lăpuș, he graduated from the Faculty of Medicine in Cluj in 1971. Subsequently, for four years, he was a doctor in two villages in Maramureș and one in Suceava. In 1975 he left Romania to settle in Israel with his family. He would specialize at Bikur Holim and Hadasa Hospitals in Jerusalem, and since 1981 he has been a pediatrician at Bikur Holim Hospital. Since 1985 he has been running his own pediatric and general medicine clinic in Jerusalem. He is the personal physician of the Prime Minister of Israel, Benjamin Netanyahu, and a supporter of Romanian-Israeli relations. He received from President Klaus Iohannis the National Order “Of Merit” in officer rank, for his personal contribution in supporting and promoting relations between Israel and Romania.

 • Ioan FILIP

  Member

  Born in Târgu Lăpuș, he graduated from the Textile College of the “Gheorghe Asachi” University of Iași in 1989. After completing his studies, he worked as head of department, commercial director, and general manager of the spinning mills in Șimleul Silvaniei and Târgu Lăpuș, at the latter also being the co-owner of the factory. In 2005, he founded TAPARO, specialized in the production of upholstered furniture, with him as the Chairman of the Board of Directors. In his 30 years of business experience, he has been involved in various development and research projects, has achieved a Ph.D., authored and co-authored several patents, which have been or are being implemented into production.