Cele mai sigure măști de copii sunt produse în România

La debutul pandemiei de coronavirus, în urmă cu un an și jumătate, în România era o criză reală în ceea ce privește asigurarea necesarului de măști chirurgicale. Astăzi, cel mai mare producător de echipamente medicale de protecție din Sud – Estul Europei este o companie românească din Maramureș, care anunță că este pregătită și pentru începerea anului școlar. Are numai pe stoc, în acest moment, circa 6 milioane de măști pentru copii, la dimensiuni potrivite pentru cei cu vârste între 3 și 14 ani. Este vorba despre produsul 𝗗𝗿.𝗔𝗹𝗯𝗲𝗿𝘁® 𝗦𝗔𝗙𝗘𝗠𝗔𝗦𝗞 𝗞𝗜𝗗𝗦, dispozitiv medical clasa I, format din 3 straturi de material textil nețesut și filtrant, care asigură o eficiență de filtrare bacteriană ≥ 98%. Masca nu conține fibră de sticlă, carbonat de calciu sau citotoxine! Este neiritantă, hipoalergenică, oferă o respirație confortabilă.

Produsele 𝗗𝗿.𝗔𝗹𝗯𝗲𝗿𝘁®, fabricate de TECHTEX 100% în România, sunt înregistrate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, certificate internațional în laboratoare din GermaniaBelgiaItalia și Ungaria și acreditate de Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor – FDA.

TECHTEX livrează produsele în cel mai scurt timp și în condiții optime

„Sunt tată și bunic și mă gândesc că părinții ar face tot ce le stă în putință să-și protejeze copiii de acest virus. Știm că anul școlar va începe în  condiții diferite din cauza noii variante a coronavirusului, care are o transmitere mult mai facilă. Sunt recomandate măștile medicale, certificate, care oferă protecție reală. De aceea, vrem să anunțăm atât părinții, cât și profesorii, autoritățile locale și centrale, că suntem pregătiți să onorăm orice comandă, în maximum 48 de ore”, susține Ioan Filip, CEO-ul TECHTEX, președintele Grupului TAPARO. El subliniază că TECHTEX este o companie integrată vertical, care produce toate componentele necesare realizării măștilor și echipamentelor de protecție și poate asigura cantitatea de textile medicale necesare României, la o calitate superioară și la prețuri corecte. „Întreg procesul de producție se desfășoară în țară, aducând valoare adăugată produsului românesc, asigurând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului prin taxele și impozitele plătite. Suntem furnizor de măști și echipamente de protecție pentru Guvernul României, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Parlamentul României, dar și pentru alte instituții și companii private care activează în țară. Exportăm în Elveția, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Israel și Statele Unite ale Americii. Măștile produse de noi pot fi achiziționate din marile rețele farmaceutice și de retail, dar și de pe platformele cunoscute de vânzări online”, completează Ioan Filip.

În februarie 2021, compania a lansat și un plan ambițios pentru protejarea mediului

TECHTEX a realizat deja prima investiție în acest sens, prin achiziționarea și punerea în funcțiune a unei linii de reciclare a deșeurilor post-industriale.

Garanția producției în România

Compania TECHTEX a fost înființată în octombrie 2017 și se bazează pe experiența îndelungată, competența și investițiile Grupului TAPARO, a cărui membră este, în textile tehnice nețesute. Este prima companie românească care a produs măști și echipamente de protecție, precum și singurul producător de material filtrant și de material nețesut din polipropilenă, de la noi din țară. Acum are cea mai mare capacitate de producție de măști, echipamente de protecție și textile medicale și industriale, din Sud – Estul Europei.